Voor de verjaardag van onze jongste vorige week moest er natuurlijk naast de traktaties die we gebakken hadden ook een taart gebakken worden.
Ik heb al een aantal recepten die ik aangepast heb naar melkvrij/lactosevrij, maar nu ontdekte ik weer iets nieuws in de winkel:
Koopmans, Ronde Vruchtenslof met banketbakkersroom!
Dit is een nieuwe taart van Koopmans en zowel in de bakmix als in de mix voor banketbakkersroom zit geen melk. (kan sporen bevatten van Melk bevatten)

"koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
"koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
"koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"


Voor deze taart moet je zelf nog toevoegen:

  • 200 gr zachte boter/ margarine
  • 1 el water
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml halfvolle melk
  • ca. 500 gr vers fruit (bijv. aardbeien)

Voor ons omdat de kinderen melkvrij/lactosevrij eten heb ik ingrediënten gekozen die plantaardig of lactosevrij zijn.
Hieronder de foto’s van de producten die wij gebruikt hebben.
Maar er zijn veel verschillende soorten plantaardige melk, boter en slagroom.

Ook heb je een springvorm van 24 cm nodig en ik heb bakpapier voor op de bodem gebruikt.

"koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
"koopmans ronde vruchtenslof lactosevrije en melkvrije variant"
plantaardige boter
"koopmans ronde vruchtenslof melkvrij en lactosevrije variant"
lactosevrije slagroom
"koopmans ronde vruchtenslof plantaardige melk"
soya drink
"koopmans ronde vruchtenslof aardbeien"
vers fruit
"koopmans ronde vruchtenslof bakblik rond en bakpapier"
ronde springvorm en bakpapier

Met de mixer het deeg gemaakt van de boter, bakmix en het water.
Daarna met de hand verder gekneed en er een bol van gemaakt.
Die bol gelijkmatig verdeeld over de bodem van de springvorm en 15-17 min in de oven bruin gebakken.
De sloffenbodem daarna minimaal 1 uur af laten koelen voordat je verder gaat.

"koopmans ronde vruchtenslof lactosevrije en melkvrije variant"
bol gemaakt van het deeg
"Koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
het deeg verdeeld over de bodem
"Koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
mmm… klaar uit de oven

Nadat de bodem goed afgekoeld was hebben we de banketbakkersroom gemaakt. Eerst de melk en de slagroom in de beslagkom.
Daarna de mix voor banketbakkersroom erbij en in ongeveer 2 min op de hoogste stand tot een luchtige room kloppen.

"koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
melk en de slagroom
"Koopmans ronde vruchtenslof banketbakkersroom"
banketbakkersroom
"Koopmans ronde vruchtenslof banketbakkersroom"
mmm heerlijk even proeven!

Mmm die banketbakkersroom is echt heerlijk!
De room verdeelt over de sloffenbodem.
Daarna de aardbeien schoongemaakt, in stukjes gesneden en verdeelt over de taart. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar het smaakte ook HEERLIJK!

"Koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
Room verdeelt over de sloffenbodem
"Koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"
verse aardbeien erop
"Koopmans ronde vruchtenslof melkvrije en lactosevrije variant"

Je bent geen uren bezig met het maken van deze taart en hij is heerlijk!
Wij vinden het een geslaagde taart!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *