Fusilli met tomatensaus (glutenvrij en melkvrij). Het is een eigen recept en ze vinden het hier heerlijk!
Ik heb gluten- en melkvrije ingrediënten gebruikt, maar als je dat niet hoeft kun je zelf de ingrediënten aanpassen.

"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken groenten"

Wat gaat er allemaal in de fusilli met tomatensaus?
Als eerste rul ik 500 gram gehakt met gehaktkruiden van Verstegen.
Deze gehaktkruiden zijn ook zonder gluten.

De groente die ik gebruik zijn;
500 gr winterpeen/wortel, 200 gram taugé en 1 rode paprika.

"winterpeen"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"paprika rood"

Terwijl het gehakt bruin bakt in de pan snijd ik de winterpeen/wortel in kleine blokjes. Als het gehakt bruin is gaat het vuur helemaal laag en gaan de blokjes winterpeen/wortel bij het gehakt met een deksel op de pan.
Daarna heb ik de rode paprika ook in kleine blokjes gesneden.

"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"taugé"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"

De gesneden paprika gaat ook bij in de pan op het allerlaagste vuur.
Als laatste groente de taugé. Die snijd ik altijd nog wel in iets kleinere stukjes.
En ook de taugé gaat daarna bij in de pan. Wel af en toe blijven roeren en opletten dat het niet aanbakt.

"Ketjap Manis Glutenvrij Inproba"
"Sambal Oelek Conimex"
"Schenkstroop van Gilse"

Bij in de pan met gehakt en groenten doe ik nog altijd een flinke scheut Ketjap Manis Glutenvrij, een theelepel sambal en een beetje stroop.
Dat laat ik dan samen echt wel een poosje op laag vuur staan.
Totdat de wortels zacht en gaar zijn.

"Plus Passata Rustica en Italiaanse kruidenvan silvo"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"

Als de groenten gaar zijn gaat er een fles Passata in met Italiaanse kruiden erover.
(het merk passata wisselt nog wel eens).

"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"

In een pan breng ik een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de Fusilli.
Ik gebruik altijd Glutenvrije Fusilli van Grand’Italia.
De meeste glutenvrije pasta/fusilli/spaghetti is gemaakt van 100% maismeel.
Deze Fusilli bestaat uit 35% witte rijstmeel, 33% volkoren rijstmeel, 31% maismeel en 1% quinoameel. Wij vinden deze Fusilli erg lekker en voedzaam.
Ik gebruik meestal ruim 300 gram Fusilli. Deze moet ruim 9 min koken.

"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"
"Fusilli met tomatensaus glutenvrij en melkvrij koken"

Als de saus en de fusilli klaar is kunnen we eten!! EET SMAKELIJK!
We zijn benieuwd wat jullie van deze fusilli met tomatensaus vinden?

Ben je op zoek naar meer gluten- en melkvrije recepten; stamppot boerenkool, chicken tonight Hawaï, Maggi witlofovenschotel, Koopmans Appeltaart, Peaks’s Free From kruidcake

2 Replies to “Fusilli met tomatensaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *