Boerenkool stamppot (glutenvrij en melkvrij) zó maken dat iedereen zijn bordje met smaak leeg eet.
Het kost een paar keer oefenen. De ene keer is het te pittig. Een andere keer zit er te weinig smaak aan.
Maar hoe het recept nu is hebben we tevreden mensen aan tafel en daar doe ik het voor.
Ik vind het leuk om ons recept met jullie te delen en ben benieuwd hoe jullie boerenkool stamppot maken?

Wat gebruik ik allemaal voor de boerenkool stamppot (glutenvrij en melkvrij):

"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"

Ik begin met 2 kilo aardappels te schillen en de aardappels in stukken in een grote pan met water opzetten.
Vervolgens schil ik 500 gram winterpeen en die snijd ik in kleine blokjes.

"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"

De winterpeen blokjes gaan bij in de pan met aardappels.
Daarbovenop gaat een zak met 300 gram boerenkool.
Het deksel op de pan en een half uurtje zachtjes laten koken tot het gaar is.

"Rundergehakt met Verstegen gehaktkruiden"
"unox gelderse rookworst"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"

In een braadpan bak ik 500 gram rundergehakt bruin.
Met gehaktkruiden van Verstegen (die zijn ook glutenvrij).
Ondertussen snijd ik een Unox rookworst in kleine stukjes en zodra het gehakt bruin is gaan de blokjes rookworst erbij in.

"Inproba Ketjap Manis Glutenvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
mmm…ziet er dat niet lekker uit?

En de Ketjap Manis van InProba glutenvrij wordt hier bijna dagelijks gebruikt.
Ook nu gaat er een flinke scheut Ketjap over de gehakt en rookworst.
Die op een laag vuur onder af en toe roeren lekker bruin en de rookworst ook warm wordt.

"Mix voor jus glutenvrij en plantaardige margarine"
"Mix voor stamppot boerenkool verstegen"
"Mix voor stamppot boerenkool verstegen"

In een 3e pannetje maak ik dan nog jus van 50 gram plantaardige boter, 250 ml water en de inhoud van 1 zakje jus. Dat al roerend aan de kook brengen en 2-3 minuten zachtjes door laten koken.
En als laatste ingrediënt gaat er een zakje mix voor Stamppot Boerenkool van Verstegen in.
Er zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten in het zakje en het zorgt voor net die lekkere smaak.

"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"
"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"

Nu mag alles bij elkaar gebracht worden om er stamppot boerenkool van te maken.
De pan met aardappels en groenten afgieten en stampen.
Vervolgens het zakje boerenkool kruiden, het gehakt met de rookworst en het pannetje jus erbij en weer goed door elkaar stampen. En klaar is de STAMPPOT BOERENKOOL (glutenvrij en melkvrij).

"Boerenkool stamppot glutenvrij en melkvrij"

Als je dit recept ook een keer maakt zijn we erg benieuwd wat jullie ervan vinden?
En zouden het leuk vinden als je een reactie achterlaat.
Of klik voor meer glutenvrije en melkvrije recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *