We hebben weer iets nieuws geprobeerd:
een appeltaart die glutenvrij en lactosevrij is.
Van Koopmans had ik iets nieuws gevonden:
Glutenvrij Basismeel, Bakken zonder tarwe.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij Basismeel Appeltaart"

Op de verpakking staat een recept van een appeltaart die hebben we geprobeerd te bakken. Maar met dit basismeel kun je ook cake, koekjes, pannenkoeken, sauzen enz maken.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans Glutenvrij Basismeel Appeltaart"
losgeklopt ei
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

Voor een appeltaart hadden we de volgende ingrediënten nodig:
– 165 gram boter/margarine
– 170 gram suiker
– 13 gram bakpoeder
– 1 kilo appels
– 1 ei
– 75 gr rozijnen (wij hebben gekozen voor een appeltaart zonder rozijnen)
– 2 á 3 theelepels kaneel
– snufje zout
– springvorm (bakpapier) en een mixer

Wij hebben plantaardige boter gebruikt zodat deze appeltaart ook melkvrij is.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans Glutenvrij Basismeel appeltaart"

We zijn begonnen met het deeg. Eerst de boter in de beslagkom.
Daarna het glutenvrije Basismeel, een zakje bakpoeder, de suiker, 3/4 van het ei en een beetje zout erbij. Dit hebben we eerst in de keukenmachine met deeghaken laten draaien.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

Daarna met de hand verder gekneed tot een mooie bal deeg. Het deeg moet daarna ongeveer 10 min in de koelkast rusten.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

In die tijd hebben we de appels geschild en in kleine stukjes gesneden.
De suiker en de kaneel toegevoegd en goed geroerd.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

Nadat we de appelvulling klaar hadden kon het deeg uit de koelkast.
Met 2/3 van het deeg hebben we de bodem en de randen van de taart gemaakt.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

Die gevuld met het appelmengsel. En van het restant van het deeg mooie rasterlijnen gemaakt voor op de bovenkant van de taart.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

De rasterlijnen als laatste bestreken met het restje van het ei en de taart was klaar om in de oven te gaan.
Ik had goede hulp en samen zo’n taart maken is erg leuk!!

We waren erg benieuwd hoe de taart zou smaken. Er kwam al een heerlijke geur uit de oven en de taart kleurde mooi bruin.

"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"
"Koopmans glutenvrij basismeel appeltaart"

Na een uurtje in de oven kon de appeltaart uit de oven.
Hij zag er al mooi en lekker uit! Eerst de appeltaart nog een uurtje af laten koelen en daarna konden we proeven!!
MMM….Echt lekker!! Wij vinden het echt een geslaagde taart!
Met een beetje slagroom erbij was de taart helaas veel te snel op.
We gaan deze taart zeker nog een keer weer maken!!

4 Replies to “Glutenvrij Basismeel, Koopmans, APPELTAART”

  1. Dat ziet er heel goed uit!! Super dat hij zowel gluten- als lactosevrij is! Misschien toch ook maar eens proberen te maken 😉

    1. Ja leuk hé gluten- en lactosevrij!
      Daar is niet zoveel keus in.
      En deze taart vinden wij echt de moeite waard om te bakken.
      Je bent er echt wel even druk mee, maar het smaakt dan ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *